Λίγο μετά τη σύσταση του επίσημου ελληνικού έθνους, το 1860, ο Γιάννης Καρωνης ανοίγει και διατηρεί ρακοπωλείο στο Ναύπλιο.
Υστερα από πολλά στάδια και με δεδομένη την αγάπη του για την παραγωγή ούζου εξοπλίζεται με δυο αποστακτήρες και εντρυφά στα μυστικά της απόσταξης.
Σάρκα και οστά παίρνει το εγχείρημα του, το 1869, όταν ιδρύει επίσημα την ποτοποιία ΚΑΡΩΝΗ. Πρωτοπόροι, ως ήταν οι αδελφοί Καρώνη, έστησαν και μονάδα παραγωγής οινοπνεύματος, χρησιμοποιώντας αποστακτήρες και μηχανήματα από τη Γαλλία και τη Γερμανία σε ένα υπερσύγχρονο εργοστάσιο για τα δεδομένα της εποχής.
|
Ακολουθούν χρυσά και αργυρά μετάλλια στις Διεθνείς Εκθέσεις της Θεσσαλονίκης, γεγονός που σφραγίζει την ποιότητα των αποσταγμάτων.
Η εμμονή του Γ. Καρώνη στην επίτευξη της βέλτιστης ποιότητας οδηγεί στη χρήση των καλύτερων ποικιλιών γλυκάνισου και άλλων αρωματικών φυτών, δίνοντας στις επόμενες 4 γενεές την πολύτιμη συνταγή του ούζου Καρώνη που παραμένει έως και σήμερα απαράλλακτη.
Με το ίδιο πάθος και μεράκι, πιστοί φύλακες της παράδοσης, η πέμπτη πλέον γενιά της οικογένειας συνεχίζει να σας προσφέρει τα μοναδικά αποστάγματα.
|