Χταπόδι
ψητό στην γάστρα
Υλικά
1 χταπόδι 2 κιλών περίπου
1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
Χυμό δυο λεμονιών
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
Ρίγανη , πιπέρι
2 φλιτζάνια νερό
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε το χταπόδι , το πλένουμε
και χωρίς να το στραγγίσουμε το βάζουμε στην γάστρα . Ριχνουμε όλα τα υλικά και
το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μιάμιση ώρα περίπου μέχρι να μείνει με το λάδι του.
Κολοκυθοανθοί στο τηγάνι.
Υλικά
Για τον χυλό:
1 φλιτζάνι αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 αυγό
1 φλιτζάνι γάλα
3 κουταλιές της σούπας λάδι
30 κολοκυθοανθοί
¼ κεφαλοτύρι αλμυρό
1 κονσέρβα φιλέτο ατζούγιας
Εκτέλεση
Πλένουμε τους κολοκυθοανθούς και βάζουμε μέσα σε κάθε έναν ξεχωριστά ένα
κύβο τυριού και ένα κομματάκι φιλέτο ατζούγιας . Βουτάμε έναν έναν κολοκυθοανθό
στον χυλό και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν.
|